Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mikor visszaértek a faluba, Naru megállt.
-Mi a baj?- kérdezte Sasuke.
-Semmi.- mondta a szőkeség, de látszott, hogy még akarna mondani valamit.
-Rendben. Akkor most együnk valamit, mert már korog a gyomrom.
-Együnk rament.- mosolygott Naruto.
-Oké. De te fizetsz.
-Mi?- értetlenkedett a fiatalabbik fiú.
-Igen. A nyertesnek ez jár.
-Milyen nyertesnek?
-Hát, nekem. Legyőztem Kakashit.
-De nem vettél el csengőt.
-Csak nem vagy féltékeny?- vigyorgott az Uchiha.
-Én? Kérlekr30;- fordult el sértődött arccal Naruto.
-Tudod mit? Menjünk el előbb úszni. Olyan rég voltam.- nyújtózkodott Sasuke.
-Komolyan?
-Igen. Na! Gyere már!- unszolta a szőkeséget.
-Jó.- sóhajtott Naruto.
Így, hát elmentek az erdőben lévő kis vízeséshez. A nap sütött és pont jó idő volt egy kis úszáshoz. Sasuke éppen vette le fölsőjét, mikor észrevette, hogy Naruto leült az egyik fa árnyékába és jól összehúzta magát. Odament hozzá és leült mellé. Egy kis csend után megszólalt.
-Nem jössz be?
-Nem.- válaszolt kurtán a fiú.
-Ha az a bajod, ami a hasadon vanr30;
-Nem erről van szó. Csak nem akarok úszni. Ennyi.
-Rendben. Én akkor is bemegyek.- mondta Sasuke és nekifutásból beleugrott a vízbe és eltűnt az alatt.
Naruto csak nézte a víz felszínét. Sasuke nem jött fel. Biztos ezzel akarja becsalogatni őt a vízbe. De ezt nem fogja elérni! Eltelt több perc. A fekete fiú sehol. Naruto kezdett egy kicsit aggódni. Megint eltelt vagy 3 perc, de még mindig semmi. A szőkeség mostmár tényleg megijedt és felállt, hogy megnézze hol van a barátja. Odament és közel hajolt a vízhez, hátha lát valamit. Persze nem látott semmit. Még közelebb hajolt és hirtelen meglátott valamit. De még mielőtt rájött volna, hogy mi az, az a valami kiugrott a vízből Narutot megijesztve, aki hátraesett. Az a valami meg egy öntelt, röhögő Uchiha volt. Naruto éppen valami csúnyát akart volna mondani, de barátja még időben rátette kezét a szájára.
-Jól van. Bocsi. Nem akartam.
-Der30;- csapta el a fekete kezét- Ha nem akartad akkorr30;
-Oké, oké. Bocsánatot kértem. Nem?
-De. Csakr30;
-Kérlek, dobe. Túl bonyolítasz mindent.
-Nem igaz.
-Dehogyisnem! Mindenre meg van a válaszod. Rosszabb vagy, mint egy csacsogó lány!
-Te meg rosszabb vagy, mint egy 4 éves gyerek.
Sasuke erre elkezdett nevetni. Végül Naruto is elég viccesnek találta a helyzetet és ő is csatlakozott hozzá, majd hátradőlt a fűben. Egy kis csend utánr30;
-Hiányoztál.- mondta Sasu.
-Tessék?
-Hiányoztál.- ismételte meg a mondatot a fiú, majd rámászott Narutora kutyapózban.
Közelebb hajolt a meglepett fiú arcához, úgy, hogy érezték egymás lehelletét.
-Hiányoztál, dobe.- suttogta a Sasu a szőkeség fülébe. Az rögtön rák vörös lett.
-É-énr30;Sa-Sasuker30;T-ter30;
-Naruto!- nézett a fiú szemébe- Mindent megbántam. Sajnálom. Átkozom magam, hogy itt hagytalak bennetek. De nem mondom, hogy nem érte meg. Erősebb lettem. Nagyobb lett a hatalmam a sharingan felett. Der30;
-Elvesztetted a barátaid.- fordította el fejét Naruto.
-De most visszaszerzem őket.
-Nehéz lesz.- mondta szomorúan a szőkeség- Most mennem kell.
-Tessék?- lepődött meg Sasuke.
-Mennem kell.- lökte le magáról rbarátjátr1;.
Naruto felállt és lassan elsétált. Sasuke csak a fűben ül és nézte, ahogy a szőkeség egyre távolabb kerül tőle. Miután eltűnt látótávolságából, ledőlt arra a helyre, ahol az előbb a fiú feküdt. Ilyen távol került egymástól? Sasuke tudta, hogy nem lesz könnyű visszailleszkednie, de az a tudat élt benne, hogy Naruto biztos segíteni fog neki. Ehelyett furcsán viselkedik vele. Miért? Talán időt kell neki hagyni.
Eközben Naruto igyekezett minél messzebb kerülni barátjától. Barátja? Már ő se tudta eldönteni. Sasuke régen hideg volt vele. Mindig. Most meg úgy viselkedik, mint valami hűséges kutya, meg, mintha nem tett volna soha semmi rosszat. Ez így nem lesz jó. Naruto nekidőlt az egyik fának és mély lélegzetet vett. Nem tudta miért érzi így magát. Sasuke teljesen összezavarja. Most akkor tényleg megváltozott? De mi van, ha ez csak álca? És valójában meg akarja ölni?! Akkor nem barátkozhat vele. Inkább hűvös lesz vele, mint régen ő volt. Talán akkor kiderül mi az igazi szándéka. Ha van egyáltalán.

Másnap reggel Sasuket hangos dörömbölés ébresztette. Felkel ágyából és nagyot nyújtózkodott. Kiment és meglátta Sakurat, aki kedvesen mosolygott és integetett.
-Jó reggelt.- mondta Sasuke álmosan.
-Te még nem vagy felöltözve? Legalább ne viselkedj úgy, mint Naruto. Ő szokott általában elkésni mindenhonnan.
-Bocs. Még nem sikerült órát szereznem. Gyere be.
A lakás rendezett volt. Sehol egy elhagyott ruhadarab. Kosz se volt. Ez volt Sasuke lakása. Mint régen. A fiú feltett egy kis kávét és leültette Sakurat a konyhában. Egy fehér nadrág és egy fekete trikó volt rajta. Nem szóltak egymáshoz. Csak a kávé lecsapódása hallatszódott.
-Hallottamr30;- kezdte Sasuke- Összeköltöztetek Leevel.
-Igen. Remek fiú. Szeretem.
-Az jó.- mondta és a földet kezdte el bámulni- És Naruto? Ő szerzett magának barátnőt?
-Nem. Narutot túlságosan lefoglalta az edzés és, hogy tégedr30;- de elharapta a mondat végét.
-Mond csak végig.- mosolygott a fiú.
-Hogy téged visszahozzon. De most azon gondolkozunk, hogy tényleg kéne neki valaki!
-Ki?- nézett türelmetlenül Sasuke. De gyorsan váltott arckifejezésén.
-Hátr30;Mi Hinatara gondoltunk. Mindig is szerette Narutot. És ő olyan csendes. Nem is mer hozzá szólni. Ezért segítünk be mi is.- kacsintott.
-Besegíteni?
-Igen. Egy randit szervezni nekik. Úgy, hogy nem tudnak a másikról.
-Biztos jó ötlet ez?
-Igen. Én, Lee és Shino akarjuk őket összehozni. Kibat is megkérdeztük, de nem akart benne részt venni. Kakashi meg úgy gondolta Hinata nem Narutohoz való. Tényleg! Te nem akarsz segíteni?
-Ööör30;Nem. Nem szeretek más ügyeibe beleavatkozni.- vonta meg vállát és kiöntötte a kávét.
-Rendben. De szurkolj, hogy összejöjjön.
-Hm.- csak ennyit fűzött ehhez Sasuke.
Miután megitták a kávéjukat és Sasuke végzett a reggeli készülődéssel, elindultak. Az úton csend volt. A konihaiak még mindig nem szokták meg Sasuke jelenlétét. Sakura észrevette, hogy a fiút ez egy kicsit szeszélyezi. Bíztatóan rátette kezét Sasu vállára és elmosolyodott. Útközben összefutottak Inoval. Az csak köszönt és tovább ment.
rMindenki megváltozottr1; Gondolta Sasuke.
Konoha kapujához értek, ahol nem csak Naruto és Kakashi volt, hanem Tsunade és Shizune is, aki három kis válltáskát fogott a kezében.
-Jó reggelt.- hajoltak meg a rkésőkr1;.
-Jó reggelt.- mondta Tsunade- Most, hogy már mindenki itt van, szeretném elmondani, hogy új küldetést szabtam ki rátok. El kell mennetek a Homok faluba, hogy elhozzatok a Kazegaketól egy fontos dokumentumot. Rendben?
-Rendben.- mondták egyszerre.
-Kakashi lesz a csapatvezető. Ezekben a táskákban, pedig minden felszerelés megvan. Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy hol fogtok aludni. De nagyon fontos, hogy az a dokumentumnak holnap utánra itt kell lennie. Shizuna.- mondta a lány nevét és az átadta a táskákat.
Tsunade még egyszer elmagyarázta a küldetést, és, hogy talán lesznek akik meg akarják kaparintani a dokumentumot. Szóval vigyázzanak magukra. Így a kis csapat elindult az útjukon. Kakashi ment elől és olvasta (szokás szerint) könyvét, mögötte Sakura, mögötte pedig a két fiú ment egymás mellett. Nem szóltak egymáshoz. Ez nagyon idegesítette Sakurat.
-Legalább újra együtt a 7-es csapat.- mosolygott.
De semmi nem történt. Minden csendben ment tovább. Kakashi könyvecskéjén nevetgél, Sasuke és Naruto pedig csendben mennek egymás mellett. Sakura így tehát feladta.