Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Akatuki

2008.05.19

Sasori

Szülei gyerek korában meghaltak. Homok faluban született. Nagymamája nevelte Chiyo. Az Akatsuki tagja. Kabuto Orochimaru kémje neki dolgozott régebben. Majd a shippudenben új "szolgája" lesz aki egy áruló a homok faluból. Sasori teljes neve: Sasori of the Red Sand vagy Scorpion of the Red Sand. Utóbbi nevét a skorpió szerű méreg tüskével felszerelt farkáról kapta. Sasori Deidara társa.Sasori útál várni és ezt többször is tudatja művész lelkű társával. Sasori a 18. hiruko. A hiruko félig bábu, félig ember. Sasorinak van egy külső védő "páncélja". Ez a páncél különfajta bábok összes képességét tartalmazza. Ez amiatt van mert hogy ő tervezte az naruto c. anime-ben elfordúló összes bábot. Ez Kankouru elleni küzdelemben derül ki.

Halálát a Naruto Shippuden-ben láthatjuk amikor Sakura és segtője Chiyo pusztítják el hiruko páncélzatát majd magát a még mindig fiatal Sasorit, aki profi bábmester,a sorozatban 100 bábot írányít egyszerre. Halálánál kiderül hogy Orochimaru egyik kémével találkozott volna pár nappal később. (Aki saját kémje volt vagyis Kabuto) (lásd képen:sasori)

Deidara:

Az Iwagakure(Rejtett Kő Falu) zsenije volt,de jelenleg az Akatsuki tagja.
Kisebb korában megszökött a falujából,nem tudni miért.Az Akatsuki vezére hallott a képességeiről,ezért elküldte érte Itachit,Kisamét és Sasorit,hogy hozzák magukkal.Deidara megtagadta a csatlakozást,ezért Itachi fogadást kötött vele: ha ő győz,velük kell mennie,de ha Deidara,akkor szabadon elmehet.A harc már az elején eldőlt: Deidara belenézett Itachi szemébe,és beleesett az illúziócsapdába.Bekellett állnia az Akatsukiba,de nem felejtette el az őt ért sérelmet.Képezni kezdte magát a sharingan ellen.(képen lásd:deidara)